Συνεντεύξεις
Η νέα προπονήτρια των ακαδημιών στο paovolleyball.gr
Η Ρουμπίνη Μαρινάκη είναι η νέα προπονήτρια των ακαδημιών βόλεϊ του Παναθηναϊκός Α. Ο, έχει αναλάβει τα τμήματα των μικρών αγοριών και μίλησε για τη νέα αυτή προσπάθεια στο paovolleyball.gr. Έχοντας υπάρξει παίκτρια στο παρελθόν και με την εμπειρία της ως προπονήτρια γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πως για να αναδειχθεί ένα παιδί σε αυτό το άθλημα χρειάζεται θέληση και σκληρή δουλειά. 

-Πείτε μας λίγα λόγια για την έως τώρα πορεία σας στο χώρο της πετοσφαίρισης;

«Έχω ξεκινήσει από τις ομάδες του Καρέα όπου ήμουν παίκτρια για πολλά χρόνια και στη συνέχεια αγωνίστηκα στην Αγ. Παρασκευή, στα Γλυκά Νερά, στην Αργυρούπολη και στον Βύρωνα. Σαν προπονήτρια ήμουν πολλά χρόνια στον Καρέα στα τμήματα υποδομών μέχρι και την γυναικεία ομάδα. Έχω υπάρξει προπονήτρια στα τμήματα κορασίδων και παγκορασίδων στην Ένωση Βύρωνα όπου έχω ακόμα κάποια τμήματα. Στον Παναθηναϊκό είμαι νέα και ελπίζω να συνεχιστεί για αρκετό καιρό αυτή η συνεργασία».
 
- Φέτος γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια στις ακαδημίες βόλεϊ του Παναθηναϊκός Α.Ο. Ποιος είναι ο αρχικός στόχος σας;

«Από ότι γνωρίζω φέτος έχουν μαζευτεί περισσότερα παιδιά από πέρσι και προσπαθούμε σε συνεργασία με τον Δημήτρη Μαρκάκη να οργανώσουμε καλύτερα τα τμήματα. Ως γνωστόν το βόλεϊ όπως και όλα τα ομαδικά αθλήματα πρέπει να βασίζονται στα τμήματα υποδομών και καλό θα ήταν τα σωματεία να είχαν τμήματα από κάτω που στη συνέχεια θα ενσωματώνονται στις μεγάλες ομάδες. Πιστεύω πως φέτος γίνεται μια προσπάθεια από την πλευρά του Παναθηναϊκού να μαζευτούν κάποια παιδιά που συμμετέχουν στα παιδικά και τα εφηβικά που στο μέλλον θα αποτελούν μέρος της αντρικής ομάδας».

- Γιατί πιστεύεις εσύ σαν προπονήτρια πως είναι καλό ένα παιδί να ασχοληθεί με το άθλημα του βόλεϊ και να έρθει στον Παναθηναϊκό;

«Καταρχάς ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα και αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος. Είναι μία ομάδα που έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν και ελπίζω και στο μέλλον. Όπως όλοι γνωρίζουν το βόλεϊ είναι ένα πολύ ευχάριστο άθλημα για τα παιδιά. Είναι ομαδικό άθλημα και τα ομαδικά αθλήματα είναι αυτά που προσφέρουν την χαρά της νίκης αλλά και την λύπη της ήττας που μπορεί να την μοιράζονται τα παιδιά μεταξύ τους. Είναι ένα άθλημα που μπορείς να το κάνεις για πάρα πολλά χρόνια, έχουμε δει και βλέπουμε αθλητές να το κάνουν ακόμα και τώρα σε μεγάλη ηλικία, δεν σταματάει νωρίς όπως άλλα αθλήματα. Θεωρώ επίσης πως βοηθάει στην διαμόρφωση χαρακτήρα και στην διάπλαση προσωπικοτήτων».

- Τι στοιχεία πρέπει να έχει ένα παιδί για να ασχοληθεί με αυτό το βόλεϊ;

«Αυτό είναι σχετικό. Το πιο σημαντικό για έναν αθλητή είναι να έχει θέληση, να προσπαθεί και συνήθως αυτοί οι αθλητές είναι που δουλεύουν περισσότερο και διαπρέπουν. Βέβαια θα πρέπει να έχουν και κάποια σχετικά χαρακτηριστικά που αφορά τη σωματοδομή. Το ύψος και η αλτικότητα είναι κάποια στοιχεία που ένας αθλητής του βόλεϊ χρειάζεται. Βέβαια χωρίς αυτά μπορείς να πετύχεις έχοντας όρεξη για δουλειά και αγάπη για το άθλημα».

Πώς είδατε τις ομάδες παίδων και εφήβων στην πρεμιέρα της ΕΣΠΑΑΑ;

«Είναι καινούριες ομάδες όπως και εγώ είμαι καινούρια στην ομάδα. Θέλουμε χρόνο για να δεθούμε όλοι μεταξύ μας και να βγάλουμε σαφή αποτελέσματα. Υπάρχουν παιδιά που ήρθαν φέτος στον σύλλογο και θα χρειαστούν χρόνο να προσαρμοστούν και να δείξουν τα δείγματα της δυναμικότητας τους. Και πιστεύω πως στο μέλλον θα δείξουν το καλύτερο τους πρόσωπο».
Τελευταία Videos
Η Volley League και οι αθλητές του Παναθηναϊκού Α.Ο. στηρίζουν την πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ
Βαθμολογία Α1 Ανδρών
Θ ΟΜΑΔΕΣ Α ΣΕΤ Β
1 Ο.Σ.Φ.Π. 22 66 9 64
2 Α.Σ. ΠΑΟΚ 22 59 22 52
3 Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ 22 46 39 37
4 ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 22 45 43 36
5 Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 22 43 44 33
6 Α.Π.Φ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 22 41 46 32
7 ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ 22 37 43 31
8 Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 22 40 44 30
9 Μ.Α.Σ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ 22 40 47 29
10 Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡ. 22 36 49 26
11 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. 22 38 49 25
12 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 22 8 66 2

Alternative content

Get Adobe Flash player