ΠΡΑΣΙΝΟ Magazino
Καλμαζίδης: «Περνάω καλά στον ΠΑΟ, η διοίκηση είναι κοντά μας»
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού A.O, Ηλίας Μιχαλαριάς και ο προπονητής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, Γιάννης Καλμαζίδης, φιλοξενήθηκαν στην εκπομπή των καναλιών Novasports «Στο ΦΙΛΕ» και μίλησαν για όλα τα θέματα της ομάδας και όχι μόνο. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:
 
ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΑΡΙΑΣ (πρόεδρος Παναθηναϊκού Α.Ο)
Για το προσωνύμιο «Χάρι Πότερ»:  «Το παρατσούκλι του κόουτς βγήκε μετά την Αλεξανδρούπολη. Δεν περίμενα πως θα πηγαίναμε εκεί και θα κερδίζαμε με 0-3 και τέτοια εμφάνιση. Ένας φίλος λοιπόν μου έστειλε μήνυμα που έλεγε «αυτός δεν είναι προπονητής, είναι ο Χάρι Πότερ». Για μας φαίνονται μαγικά αλλά σίγουρα δεν είναι για όσους ξέρουν και γνωρίζουν τι γίνεται στην προπόνηση. Τίποτε δεν γίνεται μαγικά στο βόλεϊ».
Για τις μη μεταγραφές:  «Σε μια ομάδα όταν υπάρχει θόρυβος μεταγραφών αποπροσανατολίζεται. Η απαγόρευση μας βοήθησε να συγκεντρωθούμε να πούμε αυτοί είμαστε και θα πολεμήσουμε με τα όπλα που έχουμε. Αυτό είπαμε και στον κόουτς όταν είπαμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε μεταγραφές. Αυτή η αποφασιστικότητα έφερε το σερί. Οι παίκτες έπαιξαν το βόλεϊ που ξέρουν, που ήξεραν πάντα. Λέγαμε λοιπόν έχουμε Μπέλο, έχουμε Στιβαχτή, οι άλλοι έχουν; όχι, τότε γιατί δεν νικάμε»
Για το πάθος του Καλμαζίδη και ομάδας:  «Θυμάμαι και το ματς με τον Παμβοχαικό που ήμασταν πίσω και πάει ο Μουρ στο σερβίς και γίνεται 23-25 και τέλος».
Για αλλαγή ψυχολογίας:  «Σίγουρα όταν γίνεται μια αλλαγή προπονητή υπάρχει άλλη ψυχολογία. Άλλωστε αυτό θέλει και η διοίκηση. Ψάχναμε να δούμε τι φταίει. Είχαμε καλούς παίκτες και προπονητή-δάσκαλο τον οποίο ευχαριστώ και δημόσια. Έρχεται σε κάθε ματς ο Γιάννης (σ.σ. Λάιος) και το λέω δημόσια, προφανώς δεν κόλλησε. Αν αργήσαμε ν’ αλλάξουμε προπονητή δεν το ξέρω και προφανώς αυτό θα το κρίνει η ιστορία. Τώρα τα παιδιά είναι ανεβασμένα. Χαίρονται το ματς. Δεν σας κρύβω πως κάποια στιγμή εγώ σαν μάνατζερ έκανα σκέψεις και πλάνα για την Α2. Αλλά αφοσιωθήκαμε, συγκεντρωθήκαμε, κυρίως τα παιδιά που τρέχουν την ομάδα και έπεσαν με τα μούτρα στην δουλειά».
Για την βαθμολογία του 2ου γύρου:  «Ναι το έχω δει πως είμαστε πρώτοι. Όσο απίστευτο όμως είναι αυτό τώρα, άλλο τόσο ήταν πως ήμασταν τελευταίοι στον πρώτο. Θέλω να πιστέψω την εικόνα που θα δω στο τέλος και θα ξεκινήσουμε τα σχέδια για την επόμενη χρονιά»
Για το χρέος του Παναθηναϊκού:  «Εγώ έχω αναλάβει όλο τον Ερασιτέχνη, το χρέος του οποίου είναι κοντά στα 3,5 εκατομμύρια. Του βόλεϊ μόνο είναι 1,5 εκατομμύρια και έχουμε ξεκινήσει διαδικασίες ρύθμισης. Έχουμε ρυθμίσει με τον Μηνούδη, τον Πανταλέοντα, είμαστε κοντά με τον Ψάρρα, μιλάμε με Σμαραγδή και Γιορντάνοφ. Υπάρχει πλάνο απολπληρωμής σε βάθος 4-5 χρόνων. Ο μόνος που δεν συμφωνεί δυστυχώς είναι ο Στάθης Ντονάς. Με τους άλλους είμαστε σε καλό δρόμο. Θα ξέρουμε περισσότερα στο τέλος του καλοκαιριού αν με το καλό έχουμε παραμείνει. θα ξέρουμε περισσότερα για χρήματα και δημιουργία νέας ισχυρής ομάδας. Φέτος υπήρχε η σκέψη στις αρχές να μην γίνει ομάδα, όπως είχε πει και η ΑΕΚ. Ωστόσο μετά από συμβούλιο είπαμε πως δεν γίνετε τέτοια ομάδα με τόσες διακρίσεις να πέσει. Ένα ιστορικό τμήμα με τόσες διακρίσεις. Εμείς φοράμε παντελόνια και θέλουμε να πληρώσουμε όλους τους παίκτες και να μην χρωστάμε».
Για επαγωγή σε άρθρα:  «Κάθε ομάδα έχει την κουλτούρα της. Δεν θέλουμε να μπαίνουμε σε άρθρα και να μην πληρώνουμε. Δεν λέω πως δεν μπορεί να φτάσουμε σε τέτοιο σημείο αλλά εγώ δεν το θεωρώ και τόσο έντιμο προς τους αθλητές και το άθλημα. Όταν κάνεις μια συμφωνία το άθλημα πρέπει να προωθείται από αυτές τις συμφωνίες».
Για την βοήθεια του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:  «Η εφημερίδα του είναι χρυσός χορηγός και μας βοηθά έμπρακτα, ενώ ο ίδιος έδωσε τα χρήματα για τον Γκάλιτς, ένα δώρο πραγματικά. Είμαι σίγουρος πως τόσο ο Δημήτρης προσωπικά όσο και η οικογένεια Γιαννακόπουλου θα βοηθήσει το καλοκαίρι αλλά σε λογικά πλαίσια. Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να μου κάνει κάποιος είναι να φτιάξει τον «Τάφο του Ινδού» για να έχουμε ένα σύγχρονο γήπεδο ως έδρα. Να μου βρει ένα γήπεδο για τις ακαδημίες».
Για πιθανή επιστροφή Πανταλέων:  «Από το στόμα σας και στους Θεού τ’ αφτί, και στου Σωτήρη το αφτί (γέλια). Είναι θέμα κόουτς αλλά φυσικά και τον θέλουμε πίσω. Έχει βγει από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού».
Για τα ερασιτεχνικά τμήματα και την γιορτή γενεθλίων:  «Προσπαθούμε πολύ με άτομα που αγαπούν τον Παναθηναϊκό και θέλουν να τον βλέπουν περήφανο. Να κοιτάμε τους αθλητές στα μάτια με ομάδες που εκπροσωπούν άξια τον Παναθηναϊκό. Έχουμε πολύ κόσμο και με εκδηλώσεις πρέπει να τους κρατάμε ζεστούς. Είπαμε από την πρώτη στιγμή πως θέλουμε να κάνουμε τον Παναθηναϊκό ενιαίο και αδιαίρετο. Και ο σκοπός των γενεθλίων ήταν αυτός. Σκοπεύουμε να καθιερώσουμε αυτή τη γιορτή και να δίνει το παρών και το ποδοσφαιρικό τμήμα. μια ενωτική κίνηση των Παναθηναϊκών».
Για την έδρα βόλεϊ του χρόνου:  «Ελπίζουμε του χρόνου να παίζει η ομάδα βόλεϊ στον ανακαινισμένο «Τάφο του Ινδού». Θα του αλλάξουμε ονομασία αλλά δεν θα σας την πω τώρα. Θα είναι το όνομα ενός μεγάλου παράγοντα του Παναθηναϊκού. Έχει αποφασιστεί από την Περιφέρεια η αναδιάρθρωση του συγκροτήματος γενικότερα με νέες εξέδρες και σουίτες. Τα σχέδια για το κλειστό θα μπορούμε να τα δώσουμε σε δύο εβδομάδες στην δημοσιότητα. Θα ρίξουμε τον αγωνιστικό χώρο κατά δύο μέτρα για να μην υπάρχει το πρόβλημα του ύψους. Μια σκέψη είναι οι κερκίδες στην μια πλευρά να είναι απότομες για να κερδηθεί χώρος. θα κάνουμε μια γενική αναμόρφωση σ' ένα ιστορικό γήπεδο. Κλιματισμός, αίθουσες. Θέλουμε να έχουμε κόσμο στα γήπεδα. Η ΕΣΑΠ έχει μίνιμουμ 400 θεατών. θεωρώ πως το δικό μας μπορεί να έχει 1000. Αν γίνονταν μεγάλο ίσως και 2,5 χιλιάδες. θυμάστε τι γινόταν στην Γλυφάδα με 5.000 κόσμο».
Αν ονειρεύονται τις παλιές στιγμές:  «Όλα είναι θέμα οργάνωσης. Σίγουρα δεν έχουμε την οικονομική ευχέρεια άλλων εποχών αλλά δεν πεινάμε κιόλας. Ο Σύγχρονος αθλητισμός λέμε πως κάπου είναι ερασιτεχνικό αλλά δεν είναι. Το γυναικείο μπάσκετ, το πόλο σίγουρα δεν είναι».
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΜΑΖΙΔΗΣ (προπονητής Π.Α.Ο) 
Αν αισθάνεται Χάρι Πότερ «Όχι δεν αισθάνομαι έτσι, είναι βέβαια αστείο. Είναι λίγο τραβηγμένο και λίγο υποτιμητικό (γέλια). Πρέπει να καθίσουν μαζί πολλά μικρά κομμάτια. Θέλει και λίγο τύχη και να σου κάτσουν συγκυρίες. Είναι κάποιοι ρόλοι που μπήκαν σε σειρά και διευκολύνονταν τα παιδιά. Η αρχή ήταν δύσκολη αλλά ευτυχώς το ανατρέψαμε και τώρα τα παιδιά ανθίζουν. Αυτό είναι το κέρδος.
Για τα προβλήματα όταν πήγε «Δεν ξέραμε τότε πως δεν θα κάναμε μεταγραφές. Στο πίσω μέρος του μυαλού μας θέλαμε κάποιες προσθήκες. Συνεχίσαμε μετά όπως ήμασταν. Ο στόχος είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία κι έτσι πήγαμε από την αρχή».
Για τον Κουρούπη:  «Ο Βίκτωρας όλα αυτά τα χρόνια έχει δείξει πως είναι παιδί που αγαπά αυτό που κάνει και στην σάλα και στο μπιτς βόλει. Είναι «σκυλί» και τα δίνει όλα. Γι' αυτό και παίζει τόσο καλά».
Για τη νίκη επί της Λαμίας:  «Πολύ δύσκολο παιχνίδι, όλα τα σετ ήταν κοντά και όπως είπε και ο Δεληκώστας κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, στα λάθη τους. Τα δικά μας δεν κόστισαν. Αυτό είναι και μια δύναμη που έχουμε αποκτήσει. Να νικάμε σετ που ήμασταν και από κάτω. Κάθε φάση που παίζεται μπορούμε να την κερδίσουμε. Αυτό προσπαθώ».
Τι αλλάζει ο Καλμαζίδης στην ομάδα:  «Αλλάξαμε πολλά. Βελτιώσαμε τον συγχρονισμό στο μπλοκ, την ταχύτητα και κάποιες προτεραιότητες. Αν δεν κάνεις σωστά ανάλυση των επιλογών είναι δύσκολα. Αυτό το έχουμε κάνει σωστά».
Για τη λειτουργία ακαδημιών «Το κλειδί για την επιτυχία είναι η στέγαση για αγώνες και προπόνηση. Αυτονόητα αλλά στο ελληνικό βόλει δεν είναι»
Για την ομορφιά του πρωταθλήματος «Είναι ωραίο με συναρπαστικούς και αμφίρροπους αγώνες».
Για πρώτη τετράδα «Έχει δρόμο ακόμη γιατί υπάρχουν ομάδες που πέρασαν ή περνούν «κοιλιά» όπως η Αλεξανδρούπολη. Η Κηφισιά και ο Ολυμπιακός έχουν τραυματισμούς. Οι επόμενες 2-3 βδομάδες θα δείξουν. Στους τελικούς θα δείξει η ιστορία. Σε τέτοια παιχνίδια χρειάζεται εμπειρία, παίζει ρόλο η κούραση αλλά με εμπειρία χειρίζεσαι τις καταστάσεις και κάνεις μεγάλο βήμα».
Για τα προβλήματα στην Ουκρανία: Δεν είναι εύκολο να πεις κάτι στον Ντιάτσκοφ και στον Κόβαλτσουκ. Ίσως και για τους παίκτες αυτούς να είναι μια διέξοδος ο αθλητισμός».
Αν θα προλάβουν άλλες ομάδες για τα πλει-άουτ: Δεν κυνηγάμε κανέναν ιδιαίτερα. Οι ομάδες που είναι κοντά με εμάς, παίζουν καλύτερα και έχουν κάνει προσθήκες. Υπολογίζουμε κάθε σετ και κάθε ματς. Με την Σύρο λόγου χάρη έχουμε άλλους στόχους. εμείς κοιτάμε το δικό μας κομμάτι και να μαζέψουμε πόντους από παντού. Το πρόγραμμα είναι αμφίρροπο και δεν είναι στο δικό μας χέρι. Είμαι αισιόδοξος αλλά συγκρατημένος, έχουμε κάνει έξι νίκες αλλά δεν είμαι απόλυτα ευχαριστημένος».
Αν περνάει καλά στον Παναθηναϊκό:  «Ναι περνάω καλά, κάνω αυτό που θέλω και υπάρχει διοίκηση κοντά που προσπαθεί να λύσει όλα τα θέματα και κάνει δουλειά. Κι εγώ και οι αθλητές αγαπάμε αυτό που κάνουμε δίνουμε ενέργεια και αυτό υπάρχει και από την διοίκηση. Και τα παιδιά είναι στην ίδια γραμμή».
Για την απώλεια του πατέρα του: Είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου το βόλεϊ. Θέλω να το κάνω όσο μπορώ καλύτερα. Δεν ξέρω που βρήκα την δύναμη να συνεχίσω. Αλλά αυτό θέλω να μεταφέρω στα παιδιά. Όχι σαν πρότυπο αλλά σαν να δείχνεις απλά τον δρόμο».
Για Στιβαχτή:  «Είναι καταπληκτικός πασαδόρος, είναι τραυματίας αλλά έχει κάνει και καλύτερα παιχνίδια και ίσως δικαιούται και άλλους τίτλους»

Πηγή: Novasports
Τελευταία Videos
Η Volley League και οι αθλητές του Παναθηναϊκού Α.Ο. στηρίζουν την πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ
Βαθμολογία Α1 Ανδρών
Θ ΟΜΑΔΕΣ Α ΣΕΤ Β
1 Ο.Σ.Φ.Π. 22 66 9 64
2 Α.Σ. ΠΑΟΚ 22 59 22 52
3 Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ 22 46 39 37
4 ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 22 45 43 36
5 Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 22 43 44 33
6 Α.Π.Φ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 22 41 46 32
7 ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ 22 37 43 31
8 Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 22 40 44 30
9 Μ.Α.Σ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ 22 40 47 29
10 Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡ. 22 36 49 26
11 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. 22 38 49 25
12 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 22 8 66 2

Alternative content

Get Adobe Flash player