Ανακοινώσεις
Ανακοίνωση Παναθηναϊκού Α.Ο.

Το Τ.Α.Π. Παναθηναϊκός Α.Ο. ανακοινώνει επισήμως τη συμμετοχή της ομάδας μας στο φετινό πρωτάθλημα της Volley League. (Υπό κανονικές συνθήκες αυτό θα ήταν κάτι αυτονόητο, δυστυχώς όμως ως γνωστόν ο Σύλλογος δεν βιώνει κανονικές συνθήκες.)

 

Μετά την άδεια συμμετοχής που μας χορήγησε την προηγούμενη εβδομάδα η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ, εγκρίθηκε ο φάκελός μας και από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

 

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε από σήμερα στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι (και) η φετινή χρονιά, θα είναι μια χρονιά ΜΑΧΗΣ. Αντικειμενικά, ο στόχος δυστυχώς δεν μπορεί παρά να είναι ένας: η παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Όλοι μας ξέρουμε ότι αυτό δεν ταιριάζει με την Ιστορία του Ομίλου μας, αλλά αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα και με αυτήν πρέπει να παλέψουμε.

 

Σε αυτή τη μάχη χρειαζόμαστε τον κόσμο δίπλα μας. Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για το Σύλλογό μας συνολικά, ας έχουν όλοι οι Παναθηναϊκοί στο μυαλό και την καρδιά τους ότι η ομάδα βόλεϊ τους έχει και αυτή ανάγκη.

 

Φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, χρειαζόμαστε τη στήριξη σας, την παρουσία σας, το πάθος σας, την ψυχή και τη δύναμή σας, που όπως έχει αποδειχτεί τόσες φορές είναι όπλα με τα οποία η ομάδα μας μπορεί να κερδίσει και τις πιο αντίξοες μάχες!

 

Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, θέλουμε επίσης να ξεκαθαρίσουμε εξαρχής ότι:

 

  • Ο οικονομικός στόχος που έχει τεθεί για τη φετινή αγωνιστική περίοδο είναι το τμήμα να καταφέρει να καλύψει το σύνολο των αγωνιστικών και λειτουργικών του εξόδων για το πρωτάθλημα 2017-18 χωρίς να βγει ούτε ευρώ από το ταμείο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, που όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές δυσκολίες. Στην προσπάθεια να πετύχουμε αυτόν το δύσκολο στόχο, θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων όσων μπορούν να σταθούν δίπλα μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους χορηγούς και χρηματοδότες του τμήματος!

 

  • Τα χρήματα που δόθηκαν και τα έσοδα που εκχωρήθηκαν τις τελευταίες μέρες έναντι χρεών περασμένων ετών, ώστε να εξασφαλίσουμε την απαιτούμενη άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, επίσης προέρχονται από αυτοχρηματοδότηση και δεν επιβάρυναν το ταμείο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Με την ευκαιρία, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά για άλλη μια φορά και δημόσια τους πιστωτές μας, για την κατανόηση που έδειξαν και το σεβασμό τους στο όνομα και την ιστορία του Παναθηναϊκού.

 

  • Η «εναλλακτική λύση» που υπήρχε, δηλαδή το να μην προσπαθούσαμε καν να εξασφαλιστεί η συμμετοχή στο πρωτάθλημα, όχι μόνο θα αποτελούσε κηλίδα στην ιστορία του Συλλόγου και ασήκωτο βάρος στην Παναθηναϊκή συνείδηση όλων, αλλά και -λόγω των ισχυόντων στο βόλεϊ ανδρών- θα προκαλούσε σοβαρή επιπλέον οικονομική ζημία στο Σύλλογο.

 

  • Για να γίνει πιο σαφές αυτό, αναφέρουμε μόνο το εξής: Με τη συμμετοχή μας στο φετινό πρωτάθλημα και εφόσον ολοκληρωθεί ομαλά η χρονιά, ήδη σβήστηκαν, εξοφλήθηκαν ή τακτοποιήθηκαν με εκχώρηση των φετινών εσόδων από την ΕΣΑΠ, χρέη συνολικού ύψους περίπου 55.000 ευρώ. Και αν εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας και στο επόμενο πρωτάθλημα, τότε σε αυτά θα προστεθούν τουλάχιστον και τα έσοδα από την ΕΣΑΠ της επόμενης περιόδου, δηλαδή με τα σημερινά δεδομένα το συνολικό κέρδος εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στις 85-90.000 ευρώ. Όλα αυτά πάνε σε σβήσιμο χρεών, χωρίς επιβάρυνση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Ενώ, αντιθέτως, αν δεν συμμετείχαμε στο φετινό πρωτάθλημα, τότε τα παραπάνω ποσά χρεών θα βάρυναν το Σύλλογο –και μάλιστα, πολλά από αυτά αφορούν σε πολύ παλιές υποθέσεις με τελεσίδικες αποφάσεις και θα μπορούσαν να επιφέρουν βαρύτατες συνέπειες.

 

Με αυτά τα οικονομικά δεδομένα –και με μεγάλη αλλά αναγκαστική χρονική καθυστέρηση- συγκροτήσαμε, με το μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία, κατά τις τελευταίες μέρες της μετεγγραφικής περιόδου τη φετινή ομάδα μας. Ένα κράμα έμπειρων Ελλήνων αθλητών, ελπιδοφόρων ξένων που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στη χώρα μας και ορισμένων από τους πιο ταλαντούχους εφήβους του ελληνικού βόλεϊ, που όλοι μαζί κάνουν αυτές τις μέρες τις πρώτες τους προπονήσεις και ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη για τον Παναθηναϊκό μας, υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ανδρεόπουλου και του βοηθού του και ακούραστου εργάτη του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Μαρκάκη.

 

Αυτή η προσπάθεια, για να πετύχει, έχει ανάγκη τη συμπαράσταση όλων όσων αγαπούν τον Παναθηναϊκό, αλλά και όλων όσων αγαπούν το ελληνικό βόλεϊ  και τον ελληνικό αθλητισμό: φιλάθλων, παλαιών αθλητών, νυν και παλαιότερων παραγόντων, δημοσιογράφων. Θέλουμε τη βοήθεια, την κατανόηση και τη θετική στάση όλων.

 

Βέβαια, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, έχουμε το χρέος να εξάρουμε 4 σπουδαίες μορφές του ελληνικού βόλεϊ, αλλά και 4 μεγάλους Παναθηναϊκούς: Τον ιστορικό μας Πρόεδρο κ.Βλάση Σταθοκωστόπουλο, που φέτος είναι πάλι δυνατά κοντά στο αγαπημένο του τμήμα. Τον κορυφαίο Έλληνα προπονητή, τον κόουτς μας Δημήτρη Ανδρεόπουλο, που η στάση του όλο αυτό το διάστημα είναι συγκλονιστική. Τον αρχηγό μας και κορυφαίο Έλληνα κεντρικό Σωτήρη Πανταλέοντα και το δεύτερο αρχηγό μας και καταξιωμένο διαγώνιο Χρίστο Μπέλο, που έδειξαν υπομονή και επιμονή επί τόσους μήνες, μόνο και μόνο επειδή ήθελαν όσο τίποτα άλλο να μπουν ξανά στο γήπεδο με το τριφύλλι στο στήθος. Και βέβαια, δίπλα σε αυτούς, οφείλουμε να επισημάνουμε και την καθοριστική προσφορά του κ.Λεωνίδα Πολέμη, που είναι για άλλη μια χρονιά ο σημαντικότερος χρηματοδότης του τμήματος. Δεν μπορούμε –και, κυρίως, οι ίδιοι δεν το επιθυμούν- να πούμε δημοσίως όλα όσα έχουν κάνει όλοι τους για την ομάδα μας. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν θα υπήρχε τρόπος να κατέβουμε στο φετινό πρωτάθλημα, αν αυτοί οι άνθρωποι συμβιβάζονταν με την ιδέα να διεξαχθεί η διοργάνωση χωρίς τον Παναθηναϊκό…

 

Σίγουρα ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όλα τα παιδιά της περσινής ομάδας που φέτος δεν θα συνεχίσουν μαζί μας, όχι μόνο για την αγωνιστική προσφορά τους αλλά και για την αντρίκια στάση τους όλο αυτό το διάστημα. Θάνο (που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι έπαιξες τόσα παιχνίδια τραυματίας), Δημήτρη, Άκη, Λούκας, Λάζαρ, Πέπε, Οσνιέλ, Ιωνά, Θωμά, Γιώργο και Πέτρο, να είστε πάντα καλά και καλή συνέχεια στις καριέρες σας.

 

Όσο για τον μεγάλο Παύλο Καραμαρούδη –άλλο ένα εμβληματικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού βόλεϊ- που φέτος δεν μπορούσε να κάθεται στον πάγκο μας, ξέρουμε ότι η πράσινη καρδιά του είναι μαζί μας και όποτε του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του θα έρχεται να μας βλέπει. Καλή συνέχεια και σε εσένα φίλε κι αδερφέ Παύλο. Εις το επανιδείν και σύντομα!

 

Τέλος, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και δημοσίως τους εργαζόμενους στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, γιατί παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν δουλεύουν με αγάπη και αυταπάρνηση όλες αυτές τις μέρες, ώστε να φανεί συνεπής η ομάδα μας σε όλες τις πιεστικές προθεσμίες.

 

Η πρώτη μάχη του πρωταθλήματος δίνεται την προσεχή Κυριακή 29 Οκτωβρίου, στις 5 μμ. Η ομάδα μας αντιμετωπίζει για την 1η αγωνιστική τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και, αν και ανέτοιμη, είμαστε βέβαιοι ότι θα τα δώσει όλα μέσα στο γήπεδο. Περιμένουμε τον κόσμο να δώσει το «παρών» στη νέα μας έδρα, το κλειστό του Μετς –αφού η παραμονή μας στο κλειστό της Κυψέλης ήταν αδύνατη λόγω των οικονομικών δεδομένων.

 

Το συντομότερο θα ενημερώσουμε και για τον τρόπο διάθεσης των καρτών διαρκείας.

 

Αυτή η ανακοίνωση δεν είναι φυσικά μια ανακοίνωση «πανηγυρική» επειδή καταφέραμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα. Είναι απλώς μια ανακοίνωση με την οποία θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε με ειλικρίνεια τα πράγματα προς τον κόσμο της ομάδας μας. Και κυρίως, είναι ένα προσκλητήριο μάχης και αγώνα. Η χρονιά αρχίζει και θα είναι σκληρή. Όποιος θέλει και μπορεί, ας παλέψει μαζί με την ομάδα μας!

 

Τελευταία Videos
Η Volley League και οι αθλητές του Παναθηναϊκού Α.Ο. στηρίζουν την πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ
Βαθμολογία Α1 Ανδρών
Θ ΟΜΑΔΕΣ Α ΣΕΤ Β
1 Ο.Σ.Φ.Π. 22 66 9 64
2 Α.Σ. ΠΑΟΚ 22 59 22 52
3 Α.Ο. ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ 22 46 39 37
4 ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 22 45 43 36
5 Α.Ο.Π. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 22 43 44 33
6 Α.Π.Φ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 22 41 46 32
7 ΕΘΝΙΚΟΣ Ο.Φ.Π.Φ 22 37 43 31
8 Γ.Α.Σ. ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ 22 40 44 30
9 Μ.Α.Σ ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ 22 40 47 29
10 Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡ. 22 36 49 26
11 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. 22 38 49 25
12 ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 22 8 66 2

Alternative content

Get Adobe Flash player